top of page

אבחון גרפולוגי לבני נוער



כתב היד משקף את אישיותנו על כל רבדיה: הרובד השכלי, הרובד הרגשי, הרובד הנפשי והרובד הפיסי. הכתב גם משקף את התקשורת עם הקרובים לנו : משפחה, חברים, בוס בעבודה ועוד.


כל אחד מאתנו, בעצם, "משליך" את אישיותו על הנייר, באמצעות כלי הכתיבה: את אופן התנהגותו, חשיבתו, רגשותיו, יחסו לעצמו ולסביבתו. על כן דף הנייר משקף את הסביבה בה הוא פועל.


מכאן נראה כי באמצעות פענוח "תורת כתב היד" (גרפו-כתיבה, לוגיה-תורה), ניתן לבחון את אישיות הכותב עד לגילוי של משקעים, חסימות וקונפליקטים פנימיים המוסתרים ברבדים הלא מודעים של אישיותו. כך שאם האדם חסום בתחום כלשהו בחייו, הלימודי, האישי או החברתי, ניתן באמצעות אבחון גרפולוגי לבחון לעומק מהן החסימות והמשקעים בנפשו של הכותב המונעים ממנו מלהגשים את מטרותיו וחלומותיו.


מה נדרש לאבחון גרפולוגי לבני נוער?

כאשר הורים מגיעים אליי לאבחון גרפולוגי של ילדם הם מביאים את המחברות שלו וכן מבחנים שונים ממקצועות השפה ואני בודקת את כל הסימנים הגרפיים : גודל כתב, שולי הדף, רוחב אות, לחץ הכתיבה, איכות הקו, מהירות הכתב, המרחקים בין האותיות, המילים, השורות, תנועת הכתב- עצורה, זורמת וכו'. וכך אני מרכיבה את כל אישיותו של הכותב בדוח גרפולוגי אחד שלם.


למשל: כאשר יש אי סדר בכתב, הדבר יכול להעיד על: כותב מרדן, עושה "דווקא", מתעמת, מתנהג ההפך מהנורמות המקובלות, כותב לא מאורגן . כמו כן, במידה והכתב איטי ייתכן וקיימים מעצורים רגשיים , קשיי הסתגלות, חרדות ופחדים. כלומר, כאשר הארגון הכללי אינו טוב, לעיתים מלווה בפלישות וחוסר שוויון כללי בכל המרווחים, זה יכול להיות דבר שמצביע על אגו חלש.


דוגמה לייעוץ הורים בשילוב אבחון גרפולוגי

הגיעו לאבחון גרפולוגי זוג הורים שטענו שילדם, בן ה-12, נכשל במבחנים במשך זמן רב ולא עוזרים לו הלימודים עם המורים הפרטיים שיש לו במקצועות השונים. בנוסף לכך ההקלות שהוא קיבל בעקבות האבחון לא תרמו במיוחד להעלאת הציון. ההורים התקשו להבין מה עובר על הילד שלהם והוא גם לא ממש שיתף אותם.


במהלך האבחון הגרפולוגי הם הביאו לי מספר מבחנים שלו בהיסטוריה, ספרות ועברית. מתוך אבחון כתב ידו של הילד נראה כי, כתב היד היה קטן מאוד וברוב התשובות היו מחיקות רבות של משפטים שלמים. הדבר חזר על עצמו כמעט בכל המבחן. הציון,כצפוי נכשל. הסברתי להורים שילדם, בעת מחיקת התשובות במבחן באופן תדיר, הוא בעצם, "מוחק את עצמו", וזאת מתוך מקום של חוסר אמונה ביכולותיו. דהיינו, ילדם אינו מאמין שיש ביכולתו להצליח במבחנים בכלל. על כן, האמונה הפנימית הזו של כישלון תמידי הופכת בסופו של דבר למציאות אשר חוזרת על עצמה שוב ושוב. יתרה מכך, ילדם לעולם לא חווה תחושת הצלחה ולכן, לפני שנותנים לו שיעורים פרטיים יש לדאוג לאמן אותו להאמין בעצמו וביכולותיו לצד הקניית אסטרטגיות למידה שישפרו לו את תהליכי הזכירה במוח.


לפגישת ייעוץ בשילוב אבחון גרפולוגי

מוזמנין לפנות אליי

דיקלה גולסה,

מפענחת ציורים וגרפולוגית

Hebrewteacherla@gmail.com

צפייה 10 תגובות
bottom of page